Συμβουλές για την Συντήρηση του Στρώματος

Από Έφη 09/08/2017 0 Σχόλια Εμπειρία & Ύπνος,

Συμβουλές για την Συντήρηση του Στρώματος

 

Ότι καλύτερο για το στρώμα σας, είναι η σωστή συντήρησή του Η φροντίδα που θα δεχτεί από εσάς μπορεί να αυξήσει σημαντικά το χρόνο ζωής του. Θα βοηθήσετε το στρώμα σας να παραμείνει καθαρό όπως την πρώτη ημέρα.

 


 

Τα πάντα ξεκινούν από την στιγμή που θα δοθεί η παραγγελία σας

Πρέπει να προσέξετε η διάσταση του στρώματος να είναι η σωστή και να έχετε φροντίσει να είναι λίγο μικρότερο αφήνοντας όπως λέμε τον αέρα του στρώματος για να μην σφηνώνει.

 

Η μεταφορά του στρώματος

Όταν γίνεται από την εταιρεία μας φτάνει στο χώρο σας χωρίς να έχει τσακιστεί ή συμπιεστεί σε κάποιο σημείο του. Αν δεν προσεχθεί κατά την μεταφορά μπορεί να προκληθεί ζημιά στο στρώμα η οποία δεν αναγνωρίζετε από την εγγύησή του.

 

Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε το στρώμα για μελλοντική χρήση

Καλό είναι να μην παραμείνει στην σακούλα μεταφοράς του αλλά να τυλιχτεί με ένα καθαρό σεντονόπανο και να φυλαχτεί σε καθαρό αεριζόμενο χώρο μακρυά από υγρασία.

 

Πριν την τοποθέτηση του νέου στρώματος

Ελέγχουμε το σκελετό της βάσης για τυχόν φθορές ή υγρασία γιατί μπορεί πολύ γρήγορα να επιβαρυνθεί το νέο μας στρώμα. Ποτέ μα ποτέ δεν τοποθετούμε το στρώμα μας επάνω σε ένα παλαιό στρώμα γιατί θα καθίσει στα σημεία φθοράς του και δεν θα μπορεί να επανέλθει στην σωστή θέση η επιφάνεια του στρώματος. Η χρήση υποστρώματος ως βάσης για το νέο σας στρώμα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή γιατί κρατάει το στρώμα σταθερά σε κάθε σημείο του, βοηθά το στρώμα να αναπνέει και προσθέτει επιπλέον χρόνια ζωής στο στρώμα σας.

 

Ο αερισμός του δωματίου σας

Έστω για 10 λεπτά καθημερινά και η συχνή αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων σας, αναζωογονούν την φρεσκάδα και την υγιεινή του στρώματος. Η χρήση επιστρωμάτων βοηθούν με την σειρά τους την καθαριότητα του στρώματος.
Σημαντικά οφέλη προσδίδουν στο στρώμα μας οι ακαριοκτόνες συσκευές acarzero, που συμβάλλουν άμεσα στην καταπολέμηση των ακάρεων στο στρώμα και βοηθούν άτομα με ευαισθησίες απέναντι σε αυτά.

 

Η χρήση του στρώματος

Είναι αποκλειστικά και μόνο για ύπνο και αυτή μόνο εξασφαλίζει την ποιότητα των υλικών, το χρόνο ζωής του και την ορθή χρήση της εγγύησης του.

 

Τα χερούλια των στρωμάτων

Βοηθούν στην μετακίνηση του στρώματος αλλά είναι εύκολο να ξηλωθούν. Να θυμάστε ότι δεν αντέχουν το βάρος όλου του στρώματος.

 

Αλλάζουμε πλευρά στο στρώμα

Ιδιαίτερα αν το στρώμα μας έχει πυρήνα κλασσικού ελατηρίου τύπου bonell μία φορά το εξάμηνο γιατί έτσι βοηθάμε την ελαστικότητα και την καταπόνηση που δέχεται το στρώμα σε μεμονωμένα σημεία. Εναλλάσσουμε το πάνω με το κάτω μέρος του στρώματος αλλά και πλευρικά δεξιά αριστερά. Σε στρώματα όμως μιας όψης όπως αυτά του αφρού μνήμης η εναλλαγή γίνεται μόνο πλευρικά και χωρίς να είναι ουσιαστικά απαραίτητο.

 

Σε περίπτωση που το στρώμα βραχεί

Φροντίστε άμεσα να το βοηθήσετε να στεγνώσει. Πολλές καθαρές πετσέτες που θα πιέζετε συνεχώς πάνω στην βρεγμένη επιφάνεια είναι ότι καλύτερο.

 

Για άσχημες μυρωδιές

Απλώστε για λίγες ώρες μαγειρική σόδα με αποξηραμένη λεβάντα και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα, προσοχή όμως μην ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία αν το στρώμα σας είναι υγρό.

 

Για επίμονους λεκέδες

Κρύο νερό και πράσινο σαπούνι θα βοηθήσει αρκετά αρκεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο αφρός της σαπουνάδας χωρίς πολλά πολλά νερά και να τρίψουμε επιμελώς. Μετά καθαρές πετσέτες θα βοηθήσουν να απορροφηθεί η υγρασία πιο εύκολα.

 


Αφήστε ένα σχόλιο